Učitelji većinom za nastavu u učionicama 1Foto: BETAPHOTO Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja

U Savezu učitelja Srbije za Danas kažu da je najveći broj učitelja za to da se nastava izvodi neposredno, a da je jedan broj njih u velikim gradovima, poput Beograda i Niša, za onlajn nastavu.

– To je i razumljivo, jer u školama ima mnogo više dece i zbog većeg broja kontakata je i veća mogućnost da dođe do zaražavanja. Naš je utisak da se učenici više zaražavaju van škole, ali je dosta bolesnih kolega i zamene je sve teže naći. Učiteljima ne bi ništa značilo ako bi se organizovala kombinovana nastava, jer ne bi imali manje obaveza, a morali bi da dva puta predaju isto gradivo u toku dana, najpre jednoj, pa drugoj grupi učenika. Smatramo da je neposredna nastava sa celim odeljenjem najefikasnija – kaže za Danas Snežana Milojković, predsednica Saveza učitelja Srbije.

Ona navodi da učenici nose maske, ako učitelj to izričito traži, ali da je nemoguće da deca između sebe održavaju propisanu distancu.

Na pitanje da li ima roditelja koji traže da njihova deca ne nose maske, Milojković kaže da je reč o sporadičnim slučajevima i da se, ukoliko roditelj na tome insistira, on upućuje na razgovor sa direktorom škole i stručnom službom (pedagogom i psihologom).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari