“Udarao me je pesnicama po glavi”: Maloletni gej mladić napadnut na liniji 48, vozač nije hteo da pozove policiju 1

“Ja sam juče oko pola 6 ujutru bi žrtva na liniji 48 (od Slavije ka Miljakovcu)”, početak je poruke koju je jedan kvir mladić, i to maloletan, pre nekoliko dana poslao Udruženju Da se zna!.

Ovaj maloletnik iz Beograda napisao je da je čekao bus kada ga je jedan mladić, u pratnji dva-tri druga, provocirao i vređao zbog toga što je pripadnik LGBT zajednice.

“Ušli smo u bus, ja sam sedeo napred a oni pozadi i sve vreme je taj momak pričao razne gnusne uvrede, udarao o autobus i pokazivao agresivno ponašanje. Kada sam se spremao da izađem na stanici, pošao je sa mnom. Udarao me je pesnicama po glavi i vukao za ruku kako bi me na silu izbacio iz autobusa i nastavio da me pesniči”, ispričao je ovaj kvir mladić.

Kako je dodao, nasilnik je bio van autobusa a on u njemu i držao se da ga ne povuče, “pustio sam mu ruku i on je pao”.

“Očekivao sam da će vrata da se zatvore, ali nisu, pobegao sam ka vozaču da bi me zaštitio, a huligan je pojurio za mnom i udarao me dok sam ja molio vozača da pozove policiju. Iskulirao me je, niko nije pozvao policiju od putnika, nikada se nisam osećao tako bespomoćno”, napisao je mladić.

Naveo je i to da su nasilnikovi drugovi ga smirivali i govorili da ne radi to, da ne pravi sebi problem.

“Međutim, u tom trenutku je jedan muškarac (kojem se ovim putem neizmerno zahvaljujem što mi je pomogao i sprečio da budu gore posledice) prišao i razdvojio ga od mene, smirivao i sedeo sa mnom… Pričao sam sa njim i trudio da ne obraćam pažnju na nasilnika. Međutim, negde na Kanarevom Brdu dok je izlazio, prišao mi je i lupio dva šamara. Nije ga sprečilo to ni što sam maloletan da me napadne”, ispričao je mladić Udruženju Da se zna!.

Ovo udruženje je poruku maloletnog kvir mladića objavilo na svojim društvenim mrežama uz poruku: “Ovako izgledaju posledice govora mržnje koji političari, pripadnici SPC-a i drugi šire uoči Euro Pride-a”.

Ukoliko ste LGBT osoba i doživeli ste nasilje prijavite ga na www.dasezna.lgbt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari