Udruženje građana „Bitka za Košutnjak“: Netačni navodi o seči stabala 1Foto: Screenshot/BIZLife

Osnivač Udruženja građana „Bitka za Košutnjak“ Dejan Jovanović saopštio je večeras da je Pokret „Ne davimo Beograd“ plasirao netačnu vest o seči zdravih stabala u Košutnjaku i naveo da se u okviru ranije planiranih aktivnosti, i uz odgovarajuću dokumentaciju, pristupilo sanitarnoj seči, proređivanju i budućem novom pošumljavanju.

Dodatni razlog za hitnost bila su stabla zahvaćena procesom truljenja, što se jasno može videti na fotografijama, a koja su se nalazila odmah pored prometne saobraćajnice, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

„Bitka za Košutnjak“ je pohvalila odgovorno i stručno šumsko gazdinstvo JKP Srbijašume – Avala“, koje održava Košutnjak i čini ga bezbednim za posetioce.

Jovanović je kazao da se Beograđani dobro sećaju prethodne zime, kada je zbog atmosferskih prilika i snegoloma došlo de velike devastacije Košutnjaka, čije posledice su i dalje vidljive.

Dodao je da zbog neminovnih prirodnih procesa na Košutnjaku mora doći do obnove i novog pošumljavanja na više sektora, o čemu će grupa građana „Bitka za Košutnjak“ blagovremeno obaveštavati javnost

Obećanje koje je „Bitka za Košutnjak“ na masovnim okupljanjima dala Beogradu održaće do kraja – branimo šire područje celog Košutnjaka i ne damo ni metar, poručio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari