Udruženje ljubitelja prirode "Divljina" iz Kladova "posadilo svoj hlad" 1Foto: Udruženje "Divljina"

Nastalo iz potrebe da se izađe iz grada u prirodu, upoznaju skrivena mesta, ali i brine o prirodi Udruženje ljubitelja prirode „Divljina“ iz Kladova bezmalo čitavu deceniju ispunjava zadati cilj – okuplja mlade i uči ih kako se snaći u prirodi i kako je čuvati.

Organizuju različite akcije, na terenu proveravaju stečeno znanje snalaženja u prirodi i druže se. Iz tog druženja proizilaze razne akcije, a poslednja je bila „Posadi svoj hlad“.

– Nacionalna ekološka organizacija „Uradimo to“ po drugi put je uz pomoć sponzora i partnera organizovala podelu besplatnih sadnica belog jasena sa ciljem pošumljavanja Srbije i obnove pluća naše zemlje. „Divljina“ je stala u red prilikom podele sadnica koje je za građane Kladova organizovala lokalna samouprava – priča predsednik Udruženja ljubitelja prirode, Milan Rašević.

„Divljina“ je dobijene sadnice belog jasena, uz saglasnost Ljubomira Jovanovića, vlasnika parcele, posadila na mestu sa koga se proteže jedan od najlepših pogleda na Kladovo i time, kako kaže Rašević, postavila temelje jednog novog projekta .

– Dobijene sadnice su zasađene na brdu koje mi jako volimo. U našim „Divljinskim“ pričama volimo da kažemo brdo zvano „Ovde je Srki zaprosio Slađu“. Neki ga znaju kao deo poteza zvanog Butorke, a mi smo rešili da mu damo ime – Brdo Nade, nade za ljubav, nade za budućnost najmlađih, nade za čistiji grad. „Divljina“ je na ovom mestu zasadila sadnice belog jasena i postavila klupu – kaže za Danas Milan Rašević, pozivajući istovremeno da se “Divljincima” pridruže svi koji mogu i žele da pomognu oko nabavke klupa, stolova, ljuljaški, klackalica kako bi svi zajedno uredili mesto za odmor i uživanje u prirodi.

Pozivu su se već odazvale prve komšije kojima se akcija „Divljine“ dopala pa su se aktivno pridružili košenjem dela parcele i brigom o mladim sadnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari