Udruženje "Ne damo Jadar": Nemamo veze sa dolaskom predsednika 1Ministarka Mihajlović u Gornjim Nedeljicama 26. novembra Foto: Beta/Ministarstvo ruudarstva i energetike/Zoran Petrović

Udruženje građana „Ne damo Jadar“ saopštilo je večeras da „nema nikakve veze sa ovim dešavanjima oko dolaska predsednika, koji se jutros najavio Zlatku Kokanoviću da će dođi za tri dana“.

U saopštenju postavljenom na Fejsbuk stranicu, dodaje se da je Aleksandar Vučić izrazio želju da se vidi samo sa predstavnicima udruženja iz okolnih sela.

Rečeno im je kako će sve što budu želeli biti „ispunjeno u dogovoru sa Kancelarijom predsednika Republike Srbije“, piše u objavi i dodaje se da oni ne znaju šta se u selu dešavalo danas.

Takođe navode da su manipulacije i pritisci na njih konstantni: „Mi držimo reč, ne učestujemo u lažima i poturanjima. Sve što se od večeras bude dešavalo oko dolaska predsednika nema veze sa Udruženjem ‘Ne damo Jadar’.“

Uz saopštenje je upućena i molba da se deli dalje.

Predsednik udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović priveden je 29. oktobra na informativni razgovor u stanicu policije u Loznici, povodom incidenta koji se dogodio u crkvenoj porti u Gornjim Nedeljicama, kada je grupa ljudi želela da spreči prisustvo evroposlanice Viole fon Kramon.

Iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića večeras je saopšteno da će sutra posetiri Jadar i u Gornjim Nedeljicama razgovarati sa meštanima tog i okolnih sela.

Prošle sedmice Gornje Nedeljice je nenajvljeno posetila i ministarka rudarstva Zorana Mihajlović.

Udruženje "Ne damo Jadar": Nemamo veze sa dolaskom predsednika 2
Foto: Ne damo Jadar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari