Udruženje "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" osuđuje posetu Lavrova 1Foto: Aleksandra Ćuk

Udruženje „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“ najoštrije je osudilo najavljenu posetu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, koja je zakazana za 6. i 7. jun.

Kako se navodi u saopštenju udruženja, poseta Lavrova ima za cilj da „ucenama i pretnjama obezbedi dalju podršku Srbije Rusiji“.

„Mi, Rusi, Ukrajinci i Belorusi u Srbiji, zajedno sa našim sugrađanima Srbima, svih stotinu dana protestujemo protiv zločinačkih režima Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, koji su, zajednički i mučki, na najsuroviji način napali našu braću i sestre u Ukrajini i pružamo podršku i pomoć pravednoj borbi naroda Ukrajine za svoju zemlju, mir, slobodu i nezavisnost“, dodaje se u saopštenju.

Udruženje „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“ pozvalo je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državne organe da uskrate gostoprimstvo šefu ruske diplomatije, uz navode da bi prijem ovog visokog zvaničnika značio „jasno odsustvo osude agresije i empatije za stradanja ljudi u Ukrajini, svrstavanje Srbije na stranu agresora i poništavanje glasanja Srbije u Generalnoj skupštini UN za Rezoluciju o osudi agresije Ruske Federacije na Ukrajinu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari