Udruženje sudija: O nacrtu amandmana tek nakon detaljne analize 1Foto: Janson Morison/Free Images

Udruženje sudija i tužilaca će detaljno proučiti objavljeni radni tekst ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa kako bi dalo argumentovanu ocenu u kojoj meri je isti usaglašen sa preporukama Venecijanske komisije, u pripremi za predstavljanje radnog teksta na najavljenom okruglom stolu.

– Ono što nakon prvog uvida u radni tekst možemo reći, to je da rešenje po kojem će se javni tužioci birati od strane saveta i mimo Narodne skupštine korak u pravom smeru, naročito imajući u vidu da su tokom javne rasprave pojedini javni tužioci otvoreno zagovarali ideju da Narodna skupština ostane u procesu izbora, sasvim suprotno mišljenju Venecijanske komisije, zatim predlog da predsednik Visokog saveta sudstva dolazi iz redova sudija, kao i predlog da se uspostavi balans između predstavnika tužilačke organizacije i istaknutih pravnika u Visokom savetu tužilaca. Međutim, zvaničan stav i svoje predloge Udruženje će dati tek nakon detaljne analize, navodi u saopštenju Udrženja sudija i tužilaca Srbije povodom nacrta teksta  amandmana.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Udruženje sudija: O nacrtu amandmana tek nakon detaljne analize”

  1. Šta li su vam obećali pa je odjednom pomak. Vrhovnog tužioca bira Skupština a do juče ste govorili da to nije dobro. I nije, naravno jer su svi ostali dužni da postupaju po njegovom obaveznom uputstvu. Ono što ja vidim jeste da su skoro pa privatiziovali policiju, tužilaštvo i sudove. Niko ozbiljan se ne procesuira dok gledamo kako ekonomski, finansijski i teritorijalno rastaču državu. Obraz vam je ….

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.