Udruženje vojnih beskućnika: Zaštitnik brani Ministarstvo 1Foto: Fonet

Udruženje vojnih beskućnika Srbije optužilo je danas zaštitnika građana Zorana Pašalića da je u svojim preporukama za stanare hotela „Bristol“ stao na stranu Ministarstva odbrane i bavio se nevažnim pitanjima, umesto onim suštinskim.

Predsednik Udruženja Vlado Đukić istakao je, na konferenciji za novinare, da višestruka kršenja zakona i propisa koje je činilo ministarstvo zaštitnika građana nisu interesovala, niti se zanimao za sudbinu nepodeljenih 103 od 134 stana koja je Ministarstvo za te potrebe dobilo od grada Beograda.

Kako je došlo do podele jednosobnih stanova i garsonjera, koje su dobili i neki koji ne ispunjavaju uslove, kao i šta je sa preostala 103 stana veće površine, o tome nemamo informaciju.

Želja Ministarstva odbrane je da te stanove „skloni“, zato ih zaštitnik ni ne pominje, rekao je on.

Prema oceni Đukića, preporukama koje je uputio zaštitnik građana problem nije ni izbliza rešen, ali da još uvek postoji način da se pronađe kompromis, što je jedino moguće učiniti u susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. On je objasnio da je delegacija udruženja imala sastanak sa poslanikom Srpske napredne stranke Miodragom Lintom, koji im je obećao da će pomoći da se organizuje sastanak sa Vučićem i Brnabić. Vojni beskućnik iz „Bristola“ Dragan Stojanović konstatovao je da im je Pašalić, od koga su imali velika očekivanja, na sastancima prezentovao jednu priču, a onda u preporukama objavio nešto sasvim drugo, sve ono što je i Ministarstvo odbrane dosad zastupalo. Od ovog dokumenta ćemo imati samo veliku štetu.

Zaštitnika građana sad doživljavamo kao još jednu instituciju koja je došla da nas primiri, obećavajući nam bajke, a napisao je nešto drugo. U principu je samo uradio ono što mu je Ministarstvo odbrane naložilo, ocenio je on. Preostali stanari „Bristola“, 11 porodica, odlučili su da do daljeg odlože najavljeni štrajk glađu, jer im je, zbog velikih vrućina, to štetno po zdravlje pošto se radi od starijim ljudima, i da sačekaju da ih prime predsednik i premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari