Udruženje “ZaJedno” sprovodi najveću akciju doniranja besplatnih sadnica Subotičanima 1Foto: Pixabay

Najveća akcija doniranja besplatnih sadnica građanima na teritoriji Srbije, “Posadi svoj hlad”, po treći put se održava u Subotici, najavilo je danas Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama “ZaJedno” grada Subotice.

“Subotičani koji su zainteresovani da zasade sadnicu belog jasena u svom dvorištu ili ispred zgrade, trebalo bi da dođu u subotu, 11. decembra, u dvorište udruženja “ZaJedno”, od 10 do 12 časova”, navode u ovoj organizaciji.

Akcija je usmerena na pošumljavanje gradskih površina, sopstvenih dvorišta, a u cilju povećanja broja drveća u gradu.

Organizatori podsećaju da se akcija podele besplatnih sadnica odvija dva puta godišnje i to prva  prilikom prolećne sadnje, a druga prilkom jesenje sadnje.

“Ova jesenja akcija se odvija u više od 120 opština i gradova u Srbiji. Dele se dvogodišnje sadnice belog jasena, koji se pokazao kao pogodno drvo za naše podneblje. Sadnice su sertifikovane, odnegovane i imaju svoj registracioni broj”, kažu u ovoj organizaciji.

Udruženje “ZaJedno” sprovodi najveću akciju doniranja besplatnih sadnica Subotičanima 2
Izvor: Udruženje ZaJedno Subotica

Udruženje “ZaJedno” nastoji da kroz ekološke aktivnosti svojih članova približi važnost sadnje i pošumljavanja svojim članovima i drugim Subotičanima.

Akcija se i ove godine sprovodi sa partnerskom organizacijom Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari