UDS: Preispitati propise o sprovođenju obrazovanja

Ostavite komentar


  1. Vec sam molila ministra da pomogne studentima zavrsnih godina ili onima kojima je ostao jedan ispit da „ociste“godinu,osim naravno ako to nije ispit od velikog znacaja za skolovanje(na pr.anatomija) i da im „oprosti“ taj ispit. Sigurno ce izbeci dolaske stranih studenata u Srbiju i naseljavanje domova zbog tog poslednjeg ispita,a ovdasnji nece praviti guzvu jer ce sedeti kuci i spremati diplomski. Na kraju krajeva, svima se izaslo u susret. Od penzionera i privrednika do djaka i poljoprivrednika.

  2. U pravu ste gospođo .Ja se recimo ne slažem sa polaganjem male mature .Mislim da zbog celokupne situacije ,dotični ministar ,treba da preispita svoju odluku .Može to da se odradi ove godine na kontu uspeha ,celokupnog ,u toku školovanja .Jednostavno i prosto ,da zaštitimo decu i sačuvamo im psihičko i emocionalno zdravlje .Ali on kao da nema sluha ,i apsolutno nikada nije na strani dece .Čak mi se čini da isteruje neke svoje hirove ,na uštrp ,već dovoljno opterećenih osmaha .Ne treba nam ni drugarsko veče .Treba nam samo razumevanje za našu decu .Da se razumemo ,ko je učio i imao dobar uspeh ,učiće i dalje u normalnim uslovima .Ne može učenik toliko napredovati za dva meseca .On line nastava …pa baš …i nije to išlo kako treba .Drugo previše domaćih zadataka ….Probni katastrofa ,toliko su se deca istraumirala da on nije svestan ….Nadam se pošto je i sam roditelj ,deka ,da će išta od oboga uticati da promeni svoje odluke i olakša ovoj našoj deci ,ovo teško i preteško stanje ,koje ih je malo izbacilo iz koloseka .Ako očekuje da ove generacije ostanu koliko toliko normalne ,u odnosu na situaciju .Ja se iskreno nadam da će se i struka a i predsednik malo umešati i uticati na ministra i njegove odluke i stavove ,po pitanju male mature i ispita studenata .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.