Udvostručen broj obolelih u Sremu 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Iz dana u dan raste broj  obolelih od covid 19 u Vojvodini, a oni koji žele da se testiraju čekaju u dugačkim redovima.

U Kliničkom ceentru Vojvodine leči se 120 pacijenata, a njih šest priključeno je na respiratore. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, koja je takođe kovid bolnica, smešteno je 19 kovid pacijenata, saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine. 

U KCV napominju da je i kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata zbog težine kliničke slike „neopodna intenzivna kiseonička potpora“.

Štab za vanredne situacije Sremske Mitrovice saopštio je da raste broj obolelih od  kovid 19 u Sremskom okrugu. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Sremu je 203, što je za oko 100 pacijenata više nego pre pet dana.

U kovid odeljenju bolnice u Somboru hospitalizovano 12 pacijenata. Epidemiološka slika u Somboru se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja. Direktor opšte bolnice u tom gradu dr Dragan Rastović rekao je za RTS da je u poslednjih nekoliko dana osetno pogoršanje situacije.

„Za razliku od pre par dana kada je bilo nekoliko pacijenata, sada se javljaju desetine u respiratornu ambulantu. Juče smo imali preko 35 pacijenata koji su se javili sa respiratornim tegobama. Uglavnom se radi o lakšim kliničkim slikama, i pacijenti su vraćeni u kućnu samoizolaciju“, naveo je Rastović.

Novosadski Dom zdravlja saopštio je da će od ponedeljka, 9. novembra,  u okviru kovid ambulante Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju raditi i kovid ambulanta za decu svakodnevno od  7 do 20 časova. 

U slučaju da roditelj/staratelj posumnja da je dete inficirano korona virusom, 

potrebno je da ga dovede u novoosnovanu kovid ambulantu s tim da, ako želi, može prvo da obavesti izabranog pedijatra i da se sa njim dogovori oko daljih koraka. 

U skladu sa odlukom Kriznog štaba i u Vojvodini škole neće raditi 12. i 13. novembra, pa će tako đaci imadti mini školski raspust do 16. novembra, saopštio je pokrajinski sekretarija za obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari