Subotički nedeljnik Dnevnik Subotičke, nakon 126 brojeva, odnosno nepune tri godina izlaženja, prestao je da postoji, a poslednji 126. broj je izašao u petak, 28. novembra.

Dnevnik Vojvodina pres, preduzeće koje je u vlasništvu nemačkog WAZ-a i koje je formalno osnovalo Subotičke, odlučilo je da ovaj nedeljnik ugasi, tačnije pripoji većpostojećim Subotičkim novinama, kao deo politike racionalizacije na nivou koncerna WAZ. I druge regionalne novine koje su postojale pod okriljem Dnevnika biće na sličan način reorganizovane.

Dnevnik Vojvodinapres je u dogovoru sa preduzećem Vojvodina info, vlasnikom (starih) Subotičkih novina, zaposlenima obezbedio dalji rad u tom mediju, iz kojeg je prilikom njegove privatizacije 2006. godine, najveći broj novinara i preuzet. Doduše, odluka da se novinari vrate u matičnu kuću doneta je u okviru same redakcije, jer je druga mogućnost koju je Dnevnik ponudio bila da Subotičke nastave samostalno da izlaze, bez njegove pomoći i bez ikakvih daljih obaveza prema zaposlenima.

Kako se nezvanično može saznati, Subotičke nisu imale tiražkoji bi komercijalno mogao pokriti njihov opstanak, zbog čega je ove godine napravljen dug od oko 148.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari