Ugašen požar kod Užica i Arilja 1Foto: Grad Užice

Veliki požar, kojim je tokom dva dana bilo zahvaćeno oko 100 hektara niskog rastinja i privatne šume između Užica i Arilja, uspeli su da ugase meštani i vatrogasci.

Uzrok požara nije poznat, a užički i ariljski vatrogasci i oko 70 meštana sa četrdesetak traktora i prskalicama su uspeli da spreče da vatra zahvati kuće i druge objekte u selima Drženik i Skržuti, kod Užica, i Sevorovo, kod Arilja.

Slobodan Milovanović, predsednik MZ Skržuti, naveo je za Danas da je u vatrom bilo zahvaćeno oko 100 hektara i da je izgorelo nisko rastinje i manji deo privatne šume.

Da nije bilo vatrogasaca i da se meštani nisu brzo organizovali, šteta bi bila mnogo veća, ali najvažnije je to što smo od vatre spasili oko dvadesetak kuća“, kazao je Milovanović i naveo da ne zna uzrok požara.

Užički gradonačelnik Tihomir Petković i predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković, obišli su područje koje je bilo zahvaćeno vatrom i zahvalili se meštanima i vatrogascima na brzoj reakciji.

Petković je rekao da je za sedam dana na području Užica bilo više požara, u kojima nije bilo povređenih, ali je ekonomska šteta bila velika, i poručio poljoprivrednicima da budu pažljivi kada krče i pale korov .

Objasnivši da, u ovo doba godine, vlasnici poljoprivednog zemljišta, posebno malinjaka, pale ostatke stabljika i izazivaju velike štete, predsednik opštine Arilje je kazao da će takvi poljoprivrednici biti kažnjavani.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.