Ugašen požar kod Užica i Arilja 1Foto: Grad Užice

Veliki požar, kojim je tokom dva dana bilo zahvaćeno oko 100 hektara niskog rastinja i privatne šume između Užica i Arilja, uspeli su da ugase meštani i vatrogasci.

Uzrok požara nije poznat, a užički i ariljski vatrogasci i oko 70 meštana sa četrdesetak traktora i prskalicama su uspeli da spreče da vatra zahvati kuće i druge objekte u selima Drženik i Skržuti, kod Užica, i Sevorovo, kod Arilja.

Slobodan Milovanović, predsednik MZ Skržuti, naveo je za Danas da je u vatrom bilo zahvaćeno oko 100 hektara i da je izgorelo nisko rastinje i manji deo privatne šume.

Da nije bilo vatrogasaca i da se meštani nisu brzo organizovali, šteta bi bila mnogo veća, ali najvažnije je to što smo od vatre spasili oko dvadesetak kuća“, kazao je Milovanović i naveo da ne zna uzrok požara.

Užički gradonačelnik Tihomir Petković i predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković, obišli su područje koje je bilo zahvaćeno vatrom i zahvalili se meštanima i vatrogascima na brzoj reakciji.

Petković je rekao da je za sedam dana na području Užica bilo više požara, u kojima nije bilo povređenih, ali je ekonomska šteta bila velika, i poručio poljoprivrednicima da budu pažljivi kada krče i pale korov .

Objasnivši da, u ovo doba godine, vlasnici poljoprivednog zemljišta, posebno malinjaka, pale ostatke stabljika i izazivaju velike štete, predsednik opštine Arilje je kazao da će takvi poljoprivrednici biti kažnjavani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari