Ugljanin izveo učiteljicu iz policijske zgrade

Adela Karaahmetović Melajac na informativnom razgovoru u novopazarskoj policiji

Ostavite komentar


  1. I sta ce drzava da uradi povodom ovoga?Hoce li,kao prava drzava da smeni odgovorne,ili ce zataskati slucaj?Normalno bi bilo da se na citavoj teritorijo drzave odvija sve po istim pravilima.Nego,kako je na Kosovu?

  2. Tekst himne „Bože pravde“ je anahron i služio je u Kraljevini Srbiji koja do 1912. godine u svom sastavu nije imala područja sa stanovništvom drugih veroispovesti i nacionalnosti osim Jevreja i Roma. Pošto su Jevreji bili skoncentrisani u nekoliko većih gradova i sami se često izjašnjavali kao Srbi Mojsijeve vere, himnu su smatrali kao svojom. U stihovima se isključivo pominje „srpski rod“, „srpske zemlje“ i naravno da je za otprilike 800 000- milion stanovnika Srbije koji nisu Srbi, tekst ove himne diskriminatorski. Naša država toliko trapavo i tvrdoglavo nameće svima svoju verziju istorije a posle se čudi i ljuti sličnim potezima okolnih država. S druge strane i ta učiteljica nije mnogo bolja i pametnija pa nastupa politikantski i provokativno. Država da pod hitno razreši pitanje himne (teksta) prihvatljivog svim građanima a „učiteljice“ da se uzdrže od kontriranja državi jer to dobra nikome neće doneti.

  3. Ovo po mom shvatanju da ja kao Srbin nemam nikakva prava u svojoj republiku.“Gospodin “ Čanak može da iznosi koje kakve uvrede ,učiteljica iz Novog Pazara može da vređa Srbe,“migranti“ koji su ušli na teritoriju Srbije ilegalno i remete javni red i mir ,pljačkaju , uništavaju i versku i privatnu imovinu i da ne nabrajam mnogo čega .To je sve dozvoljeno , a kad Srbin nešto uradi odmah je sakcionisan.Pa precedniče republike Srbije ili nešto po tom pitanju preduzmete ili dajte ostavku jer ste nesposoban da budete po mom precednik i vodite iz vlade ove nesposobne ministre i narodne poslanike.

  4. Ova nametnuta praksa intoniranja himne za početak školske godine je sama po sebi čudna i nepotrebna. Eventualno, može da se intonira instrumentalna verzija himne. Osuđujem postupak učiteljica iz Novog Pazara i smatram da su u najboljem slučaju mogle da odbiju puštanje himne ili da puste instrumentalnu verziju. Isto tako ne treba zaboraviti da su oni građani Srbije i da je njihova himna „Bože pravde“ ma kakva ona bila, ona je ustavna i tu nema pogovora. Nek pišu žalbe da se himna menja ako hoće, a ne da na ovakav način krše ustav.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.