Državljanin Makedonije Faruk Sejdiu iz Tetova prekjuče je uhapšen na graničnom prelazu Preševo na osnovu međunarodne poternice Interpola kada je pokušao iz Srbije da pređe u Makedoniju, potvrđeno je Danasu u Okružnom sudu u Vranju. Za Sejdiuom je poternica raspisana jer nije izdržao kaznu zatvora od osam godina po presudi suda u Danskoj.

Državljanin Makedonije Faruk Sejdiu iz Tetova prekjuče je uhapšen na graničnom prelazu Preševo na osnovu međunarodne poternice Interpola kada je pokušao iz Srbije da pređe u Makedoniju, potvrđeno je Danasu u Okružnom sudu u Vranju. Za Sejdiuom je poternica raspisana jer nije izdržao kaznu zatvora od osam godina po presudi suda u Danskoj. On je osuđen zbog trgovine drogom.
Posle saslušanja istražni sudija Okružnog suda u Vranju Dragan Stefanović odredio je Sjediuu ekstradicioni pritvor do trideset dana. U toku je postupak ekstradicije prema kojem će ovaj državljanin Makedonije biti izručen nadležnim sudskim organima u Danskoj, rekla je za Danas, portparol Okružnog suda u Vranju Vesna Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari