Uhapšen Beograđanin koji je pokušao da opljačka zlataru u Užicu 1Policijsko vozilo Foto Nenad Kovačević

Užička policija je uhapsila Beograđanina N.D. (38), za koga se sumnja da je juče pokušao da opljačka zlataru u centru Užica.

On je, saopštila je policija, osumnjičen za razbojništvo u pokušaju, a uhapšen je jedan sat nakon što je pokušao da opljačka zlatarsku radnju.

„Sumnja se da je, u jednoj zlatari u Užicu, pretio vlasniku replikom pištolja, ali vlasnik je uspeo da mu istrgne oružje iz ruke, ne znajući da je lažno, nakon čega je N.D. pobegao“, navode u užičkoj policiji.

Prema saznanjima Danasa, muškarac je, juče oko 19 časova, ušao u zlataru „Dabović“ u Ulici Dimitrija Tucovića, u centru grada, i od njenog vlasnika, preteći mu pištoljem, za koji se ispostavilo da je bio lažan, zahtevao da mu preda sav novac iz radnje.

Međutim, vlasnik se nije uplašio, iako je nije znao da je u pitanju lažni pištolj, pa je napadača uhvatio za ruku i oduzeo mu oružje, nakon čega je ovaj uspeo da se otrgne i pobegne.

Samo sat kasnije, policija ga je uhapsila i odredila mu zadržavanje do 48 sati, nakon čega će ga privesti Osnovnom javnom tužiocu u Užicu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari