Uhapšen četvrti osumnjičeni za lepljenje plakata sa likom Verana Matića 1Foto: V. M.

Policija u Vranju uhapsila je E.I. (20) iz okoline Preševa osumnjičenog da je sa još tri osobe lepio plakate sa fotografijom predsednika Asocijacije nezavisnih elektrosnkih medija (ANEM) i Komisije za istraživanja ubistava novinara Verana Matića i uvredljivom sadržinom, saopšteno je danas iz policije.

Kako se navodi u saopštenju, E.I. je uhapšen na graničnom prelazu Kelebija, dok su osumnjičeni B.S, Z.I. i Ć.R. uhapšeni 29. i 30. juna, preneo je JugPres.

Policija sumnja da su oni plakate, u noći 25. juna ove godine, postavili na više lokacija u Vranju, i dodaje da su ostala trojica osumnjičenih i dalje u pritvoru.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Matić je nedavno, nakon brojnih pretnji vranjskom OK Radiju, sa Stalnom radnom grupom za bezbednost novinara posetio Vranje, nakon čega je Vranje izlepljeno plakatima sa njegovim likom, na kojima je nazvan „samozvanim građevinskim inspektorom koji ruši po Vranju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari