Uhapšen maloletnik osumnjičen za napad na nastavnika, naneo mu teške telesne povrede 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Policija je u Bačkoj Palanci uhapsila šesnaestogodišnjaka iz tog mesta, osumnjičenog da je napao nastavnika Srednje tehničke škole.

„Sumnja se da je juče, u hodniku škole koju je ranije pohađao, udario šezdesetpetogodišnjeg nastavnika i naneo mu tešku telesnu povredu“, saopštili su iz policije.

Naveli su da će šesnaestogodišnjak u zakonskom roku biti priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu.

Kako je prethodno saopštila Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, nastavnika u Tehničkoj školi „9. maj“ u Bačkoj Palanci je teže povređen.

U poslepodnevnoj smeni, na prvi čas kod nastavnika praktične nastave S. Z., zajedno sa svim učenicima iz odeljenja, ušao je i bivši učenik ove škole, M. B, a sadašnji učenik SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ u Bačkoj Palanci, naveli su iz sindiakata i dodali:

„M. B. je počeo da provocira nastavnika koji ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik škole. Po izlasku iz učionice, M.B. je fizički nasrnuo na nastavnika. O događaju su odmah obavešteni hitna pomoć Bačke Palanke, kao i MUP. Nakon lekarskog pregleda i konstatovanih povreda koje je zadobio, nastavnik S. Z. je prevezen u Urgentni centar u Novom Sadu. Kako saznajemo, naš kolega je zadobio prelom nosa, a zbog otoka je zadržan na neurohirurgiji na posmatranju“.

Iako su promenjeni zakoni, doneti protokoli i uputstva, očigledno je da to nije dovoljno i da nismo ništa naučili iz dogođaja u Trseniku, Ribnikaru, Malom Orašju i Duboni, navela je Unija.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/danas-saznaje-noz-koji-je-pronadjen-u-rancu-ucenika-os-vladislav-ribnikar-nije-njegov-vec-mu-je-podmetnut/,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari