Uhapšen Nišlija koji je uzgajao kanabis u laboratoriji 1Foto: PU Užice

Pripadnici Policijske uprave Niš uhapsili su V. P. (39) iz ovog grada, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP Srbije.

Policija će podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu i protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca, osumnjičenog za isto krivično delo.

Uhapšeni V. P. se sumnjiči da je, zajedno sa R. L. (64) i D. N. (26) iz Niša, koji su uhapšeni 3. juna, zasadio i uzgajao kanabis u opremljenoj laboratoriji za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

„Policija je u ovoj laboratoriji tada pronašla saksije sa 88 stabljika kanabisa, težine oko 110 kilograma, kao i četiri kilograma marihuane i 10 kilograma delova obranog kanabisa“, navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa kuće V. P. pronađeni su i oduzeti putnički automobil, računar i više mobilnih telefona, dok je kod pedesetdvogodišnjaka nađeno 50 grama marihuane i vagica za precizno merenje.

Osunjičenom V. P. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari