Policija je u ponedeljak uhapsila Nikolu V. (19) iz Obrenovca, koji je 4. jula pobegao iz Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, a zatim po Petrovcu i Požarevcu izvšio više razbojništava i krađa.

Ova krivična dela on je počinio zajedno sa Miroslavom K. (21) iz Petrovca, sa kojim se upoznao dok je ovaj u istom domu služio 15 meseci kazne. Nikola V. pobegao je iz doma nakon izdržana 22 meseca, od ukupne kazne koja iznosi od šest meseci do četiri godine. Ovu kaznu on je dobio jer se teretio za seriju krivičnih dela, među kojima su razbojništva, nanošenje teških telesnih povreda, teške krađe, krađe auta i prodaja droge.

– Nikola V. i Miroslav K. uhapšeni su juče nakon policijske potere, zbog više razbojništava i krađa izvršenih na području Petrovca i Požarevca. Oni su uhvaćeni nakon što su napustili auto ukraden tog jutra i peške otišli u šumu, bežeći od policije – saopštila je Policijska uprava Požarevac. Osumnjičeni su u ponedeljak, oko 6,15 ujutru, najpre sa parkinga u centru Petrovca ukrali putničko vozilo marke “reno», vlasništvo Gorice G. (40), a potom se njime odvezli na benzinsku pumpu «Srećko petrol» u selu Trnovče. – U trenutku dok je crevo za točenje benzina još uvek bilo u rezervoaru auta, osumnjičeni su dali gas i pobegli sa lica mesta – saznajemo iz istrage.

Istog dana, po dalasku u Požarevac, oni su, uz pretnju pištoljem, od radnice trafike “Mila” u Kosovskoj ulici, zahtevali novac i mobilne telefone. – Kad je ona rekla da ih nema, jedan od napadača tražio je da im da bilo šta, pa je ona iz svoje tašne uzela i predala im 1.000 dinara. Pošto je napadač zahtevao da mu preda i tašnu, ona je to odbila, pa joj je napadač prislonio pištolj uz vrat. Prodavačica je tada dograbila nož da se odbrani, otvorila šalter i počela da doziva u pomoć, nakon čega su napadači pobegli – kažu u istrazi. Nakon toga, na isti način, osumnjičeni su pokušali da opljačkaju i trafiku “Start”, u Ulici 27. aprila u Požarevcu.

– Radnica je odbila da im da novac i uzela mobilni da nazove policiju, pa su napadači tada kroz šalter dograbili cigarete i pobegli – kažu u istrazi. Nakon dobijenih dojava, policija je krenula u poteru za osumnjičenima, koji su ukradenim autom pobegli u pravcu Petrovca. Kada su stigli na poljske puteve, oni su napustili vozilo i pobegli u šumu, ali su ubrzo pronađeni i uhapšeni u kući Mirosolava K. U Petrovcu, gde se zajedno sa svojim „pajtašem“ vratio, nadajući se da ih policija tu neće naći. Kako je u istrazi izjavio osumnjičeni Miroslav, on se sa Nikolom dogovorio da obiju neki auto i njime odu u provod u neki veći grad, Požarevac ili Beograd, noseći sa sobom repliku pištolja, lovački nož i šrafciger. Takođe, on se pravdao da nisu bili svesni svojih postupaka, jer su se tokom cele prethodne noći opijali.

Ukrao vozačku dozvolu i „Mocart“ karticu

Nakon bekstva iz Kruševca, Nikola V. je najpre otišao u Trstenik i tamo obio jedan auto, kako bi prespavao u njemu. Pri odlasku, iz auta je odneo vozačku dozvolu i karticu «Mocart kladionice». Onda je, 9. jula, došao u Petrovac u posetu Miroslavu, koji živi sa majkom, očuhom i sestrom.

Filmska potera

Požarevljane u ponedeljak ujutru oko, šest sati, probudila su zavijanje policijskih sirena i škripa guma.

-Tek što sam ušao u kupatilo spremajući se za posao začuo sam zavijanje policijskuih sirena i škripu guma, koju su pravili automobili pri velikoj brzini. Pogledao sam kroz prozor i video kako policijski automobili jure za jednim automobilom, koji se velikom brzinom kretao ka centru grada. Zatim sam čuo dva pucnja, nalik na revolverskih. Ne znam ko je na koga pucao ali kad sam ih čuo odmah sam se sklonio od prozora-priča jedan stanovnik u ulici Bože Dimitrijevića, koji je video ovu spektakluarnu jurnjavu, dodajući da se sve odvijalo kao i najboljim američkim akcionim filmovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari