Uhapšena dvojica mladića koji su oteli, pretukli i opljačlkali taksistu u Nišu 1Foto: MUP (arhivska fotografija)

Policijska uprava Niš privela je dvojicu mladića iz Niša zbog sumnje da su ujutru protivpravno lišili slobode niškog taksistu Ivana K. (64) i izvršili razbojništvo nad njim, saopšteno je u ovoj upravi.

Policija je uhapsila S. H. (20), kome je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu. Protiv maloletnika, starog svega 16 godina, Više javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu u redovnom postupku. Za trećom osobom koja je učestvovala u otmici i razbojništvu intenzivno se traga.

Prema dostupnim informacijama, taksista je trojicu mladića odvezao do navodnog odredišta, a oni su ga tu oteli, prebacili na tadnje sedište, više puta udarili i izbacili iz vozila, te nastavili da se voze još oko sat vremena. Od taksiste su uzeli telefone, tablet i novac. Policija je vozilo, u kojem su bili S. H. i šesnaestogodišnjak, ubrzo zaustavila u Bujmirskoj ulici u Nišu.

– Taksisti u Nišu već duže vreme imaju problem s tim mladićima jer im upadaju u kola i pljačkaju ih. U proteklih nekoliko nedelja napadali su isključivo starije taksiste. Pre dve nedelje upali su u kola jednog drugog mog taksiste i oteli mu tablet i telefon. Procenjena šteta tada je bila 35.000 dinara- rekao je novinarima vlasnik taksi službe za koju radi oteti i opljačkani taksista.

Povređeni taksista je prevezen u KC Niš gde mu je ukazana lekarska pomoć. On je zadobio lakše telesne povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari