Uhapšena grupa mladića osumnjičena za proizvodnju i prodaju narkotika na jugu Srbije 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

A. V. (25) iz Vladičinog Hana, kao i D. V. (26) i D. S. (24) iz Niša, uhapšeni su zbog sumnje da su, kao članovi kriminalne grupe, prodavali narkotike na teritorijama Niša, Sokobanje i Prokuplјa. Oni su u januaru, navodno, dvema osobama u Sokobanji, koje su tada i uhapšene, prodali 9,8 kilograma marihuane, koja je od njih i oduzeta, sapšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Nišu, D. V, A. V. i D. S. određeno je zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično deo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

U pretresu kuće A. V. u Vladičinom Hanu, policija je pronašla „improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 bilјaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih tu uzgajali“, saopšteno je iz MUP.

Nađeni su, takođe, i „preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu bilјaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci“.

U stanu D. V, za koga se sumnja da je organizator ove grupe, pronađen je „novac u raznim apoenima koji je, navodno, stečen prodajom narkotika, mrvilica i manja količina marihuane“, a kod D. S. „tablete sa liste psihoaktivnih supstanci“.

Iz stana muškarca (37) oduzeto je „oko 40 grama marihuane za koju se sumnja da je nabavlјena od ove kriminalne grupe, kao i da je bila namenjena dalјoj prodaji“.

Kod jedne devojke (18) je pronađena „manja količina marihuane“, a kod mladića (20) „manja količina marihuane, kokaina, kao i vagica za precizno merenje“.

„Policija će protiv muškarca (37), osumnjičenog za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, kao i devojke (18) i mladića (20) koji su osumnjičeni za neovlašćeno držanje opojnih droga, podneti krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu“, navodi se u saopštenju MUP.

Akcija hapšenja je sprovedena zajedničkim radom pripadnika MUP-a, Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Zaječaru, Prokuplјu i Vranju, a u saradnji sa VJT u Nišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari