Uhapšene tri osobe zbog krijumčarenja migranata preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije 1Foto: Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su tri osobe osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminlane grupe krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije, saopštio je MUP.

Kako MUP navodi, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su I. M. (1981), koji se sumnjiči da je organizator kriminalane grupe, G. S. (1978) i B. J. (1976).

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe migrantima, od januara do aprila ove godine, omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske.

„Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi“, dodaju iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da je policija prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari