Uhapšeni krijumčari ljudi 1Foto: D. Majstorović

Pripadnici Službe MUP za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su danas u Beogradu organizatora i članove organizovane kriminalne grupe koja je tokom novembra i decembra prošle godine omogućila tranzit od granice Srbije sa Bugarskom i smeštaj na teritoriji Beograda za više od 250 ilegalnih migranata.

Uhapšeni su organizator kriminalne grupe Ž.J. (1981) i članovi B.A. (1978), Z.I. (1977), Ž.B. (1984), D.D. (1983), A.R. (1992), F.V. (1988), V.S. (1976), A.I. (1983), D.J. (1994), S.S. (1998) i D.M. (1990).

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa ilegalne migrante, koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Srbije, pronalazila preko jedne osobe sa iz Bugarske.

Nakon toga, grupa je organizovala njihov prihvat u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, tranzit preko teritorije Srbije i privremeni smeštaj na području Beograda, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Za tranzit ilegalnih migranata članovi organizovane kriminalne grupe uzimali su 250 evra po migrantu, kao i novčanu naknadu za obezbeđivanje njihovog smeštaja u Beogradu.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju MUP.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari