Uhapšeni volonteri u Nišu zbog sumnje na proneveru 1Foto: www.savezzasrbiju.rs

Volonteri gradske opštine Medijana u Nišu A.M. (26) i Z.S. (50), uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično delo pronevere.

Oni su privedeni u akciji Odeljenja za borbu protiv korupcije niške policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu zbog sumnje da su prisvojili  oko 60 paketa pakete namenjenih ugroženim Nišlijama ukupne vrednosti oko 180.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova.

Njih dvojica su od 22. aprila do 4. maja, kao volonteri Medijane, učestvovali u distribuciji paketa pomoći penzionerima i socijalno ugroženim , ali su umesto da robu nose na adrese siromašnih penzionera i građana, zadržavali za sebe i kako se sumnja, prodavali je na buvljaku.

A.M. se prijavio da bude volonter, kažu u Medijani,  a on je svog prijatelja preporučio da mu pomaže u razvoženju pomoći.

Pošto više od 120 volontera radi svakodnevno na podeli paketa zloupotreba koju su činila dvojica osumnjičenih u prvo vreme je prolazila neopaženo.

Proverom je utvrđeno da paketi koje je nosili osumnjičeni nisu stigli tamo gde su namenjeni, kao i da su potpisi na obrascima falsifikovani a brojevi ličnih karata po svemu sudeći izmišljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari