Uhapšeni zbog dilovanja 170 kilograma amfetamina u Obrenovcu 1foto FoNet MUP

Po nalogu Javnog tužilaštvu za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK danas je uhapšeno 10 osoba zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i stavili u promet opojne droge.

Kako je saopštilo ovo tužilaštvo, slobode su lišeni: Z.S., M.T., M.T., A.S., R.S., S.M., M.L., Lj.S., M.B. i M.S.

„Ova organizovana kriminalna grupa je zajedno sa I. S. i A. K. koji se nalaze u pritvoru u periodu od 2. februara do danas nabavljala amfetaminsko ulje iz Kraljevine Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala opojnu drogu amfetamin na teritoriji Srbije. Takođe, ova organizovana kriminalna grupa je nabavljala opojnu drogu – lekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom transportovala ka Kraljevini Holandiji“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako dodaju, organizator Z.S. i pripadnik A.S. su uhapšeni jutros na teritoriji Obrenovca prilikom primopredaje oko 170 kilograma amfetamina, dok je kod ostalih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe pronađen amfetamin, MDMA (ekstazi) i lekovi sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Pretresanje prostorija je u toku, a osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti saslušani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari