Uhapšeno 16 carinika, oštetili budžet za 11,5 miliona 1Foto: Stefana Savić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u akciji policije, u saradnji sa Upravom carina i nadležnim tužilaštvima, danas uhapšeno 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća, osumnjičenih da su budžet Srbije oštetili za više od 11,5 miliona evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je pokazalo odlučnost u suzbijanju korupcije, sive ekonomije i kriminala. Godinu dana intenzivnog rada pripadnika Uprave kriminalističke policije dalo je rezultate, ocenio je Stefanović.

Značaj ove akcije je višestruk. Osim hapšenja osumnjičenih i njihovog procesuiranja, sprečeno je i dalje nanošenje štete budžetu Srbije i nastavak krađe više miliona evra od građana, istakao je Stefanović.

Ministar je napomenuo da postoji sumnja da su zaposleni u Upravi carina skoro godinu dana robu, pre svega cigarete, uvezene iz inostranstva fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Osumnjičeni su, kako je naveo, na taj način nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i na taj način omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina, rekao je Stefanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.