Uhapšeno pet osoba zbog podsticanja na prostituciju: Oglašavali se putem „Halo oglasa“, cena za sat bila preko 100 evra 1foto EPA/ARMIN WEIGEL

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a  u saradnji sa SBPOK, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenje ljudi, nakon višemesečnog predistražnog postupka na području Beograda sinoć je lišeno  slobode pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvišili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 i krivično delo posredovanje  u vršenju prostitucije iz čl 184 stav 1 Krivičnog zakonika

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, M.T, N.U, S.L. B.S. i M.T, su u periodu od januara do petog decembra ove godine na teritoriji Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na prostituciju, oglašavali prostituciju putem „Halo oglasa“, ali i na internet portalu namenjenom za pružanje seksualnih usluga www.seksiadresar.com.

Kako se navodi u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, oni su postavljali i ažururirali oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili međusobno.

Sat vremena seksualnih usluga je iznosio oko 120 evra.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari