Uhapšeno petoro osumnjičenih za pranje novca 1Foto: Pixabay

Policija je uhapsila petoro osumnjičenih za pranje novca i proneveru više od 66 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Uhapšeni su bivši radnici privrednog društva „Confezioni Andrea Serbia“ iz Jagodine S.U. (41), S.I. (42) i E.T. (38), kao i D.B. (40) i M.M. (50), odgovorni iz preduzetničkih radnji „D.B. PR“ i „Iron Staff“, navedeno je u saopštenju.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 33-ogodišnji muškarac, bivši radnik PD „Confezioni Andrea Serbia“, osumnjičen za proneveru, tako što je od 2015. do 2020. godine višestruko uvećavao zarade osumnjičenih suprotno zaključenim ugovorima o radu.

On se tereti da je sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao novac na svoj račun, kao i na račune bivših radnica tog preduzeća E.T, S.U. i S.I, a na taj način prisvojili su više od 47,3 miliona dinara.

Policija ga sumnjiči i da je novac sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao i na tekuće račune radnji „Iron Staff“ i „D.B. PR“, a D.B. i M.M. da su na taj način prisvojili više od 19,5 miliona dinara.

Petoro osumnjičenih će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari