Uhapšeno sedam osoba zbog mita i krijumčarenja cigareta 1Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici presekli su lanac ilegalne trgovine akciznom robom, zaplenili 7.920 paklica cigareta i uhapsili sedam osoba, među kojima su dva carinska službenika, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i krijumčarenje uhapšeni su carinski službenici M. V. (1971) i V. G. (1973), kao i M.B. (1983), D.M. (1958), D.D. (1958), I.D. (1953) i P.B. (1954).  Carinski službenici se sumnjiče da su u više navrata, preko graničnog prelaza Bajmok, ostalim osumnjičenima omogućili ilegalni prenos cigareta, za šta su kao protivnaknadu uzimali novac.

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja ilegalnog prenosa cigareta preko državne granice, u čemu ih je sprečila policija. Tom prilikom u prepravljenim bunkerima u dva putnička vozila, policija je pronašla 7.920 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije i Makedonije. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari