Uhapšeno šest osoba, a protiv devet podnete prijave zbog sumnje da su krijumčarili migrante 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Policija je uhapsili šest osoba, dok je protiv devet podnela krivične prijave zbog sumnje da su, od marta do kraja aprila, krijumčarili migrante, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Terete se u saopštenju da su omogućili za najmanje 207 nepoznatih osoba i 30 državljana Avganistana, nedozvoljen prelaz granice Bugarske i Srbije i njihov tranzit do Beograda, u cilju ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

MUP je naveo da su osumnjičeni za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i da su uhapšeni na području Niša, Dimitrovgrada i Beograda.

Uhapšeni su N.Đ. (34), B.M. (41), G.C. (55), N.A. (40), Đ.I. (49), B.A. (49), dok je protiv devet osoba podneta krivična prijava za isto krivično delo.

„Kako se sumnja, pripadnici oganizovane kriminalne grupe koju je kao organizator predvodio N.Đ. vršili su ovo krivično delo radi sticanja protivpravne finansijske koristi, koju su delili u zavisnosti od zadatka koji su imali“, dodao je MUP.

Od osumnjičenih je oduzeto 26.350 evra, šest automobila, 16 telefona, sim kartice i dva tableta.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati i biće sprovedeni u Tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari