Uhapšeno šest osoba u Beogradu zbog šverca kokaina iz Južne Amerike 1Foto: MUP (Arhiva)

Šest osoba uhapšeno je u Beogradu zbog sumnje da su švercovali kokain iz Južne Amerike.

Kako je saopšteno, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa beogradskom policijom, Upravom kriminalističke policije i BIA, nakon višemesečnog operativnog rada lišeno je slobode šest lica i to: Ž. B, A. M, N. P, S. Š, M. S. i S. S. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 КZ, prenosi N1.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Grčke i Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine kokaina putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Srbije, navedeno je u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako navodi tužilaštvo, u tom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila je, prenela i za prodaju držala 324 kilograma kokaina, iz Ekvadora do luke u Solunu. Tu je grčka policija oduzela drogu.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari