Uigrana "ekipa" na strani moćnih očeva?

Kako su dve mlade majke, Marija Mali i Nataša Naletina, ekspresnom presudom Lidije Alagić ostale bez starateljstva nad maloletnom decom

Ostavite komentar


  1. Bravo!!!! Pokrenuli ste temu, nastavite. To i jeste uloga istrazivackog novinarstva. To sto je ,,pokretac" aktuelni politicar daje na tezini ali morate nastaviti zbog majki kojima su oduzeli decu i sprezi , kako citamo ,,nadodirljivih" u drzavi.

  2. Sprega tajkuna, advokata i sudija je poznata odavno. Presude se ne donose, slučajevi zastarevaju ili se odlučuje u korist onih koji imaju novac da potplate.

    1. Oladite zene,vi da ste bile majke,na mestu volele svoju decu,postovale,usmeravale njihovu tj deciju paznju,ljubav,zainteresovanost i da ste se batalile bivsih muzeva i gledale interes deteta da oba roditelja ucestvuju u decijem zivotu ne bi vas sankcionisali
      Svaka cast zaadvokata,sudije…

  3. Srbija je bukvalno svatila rec Privatizacija, pa je medju prvima privatizovala sudstvo.

  4. Sutra će ta Lidija tzv"sutkinja" biti podobana i za advokatsku komoru.Zabrana za nju,zatvaranje kancelarije advokata i zabrana rada minimalno pet godina.

  5. Nada Janković nije nikakva *psiholoŠKinja, jer "psiholoŠKinja" nije reč.

    Oblici izvedenica ženskog roda od imenica muškog roda na "-og" su ISKLJUČIVO na "-oGinja".

    Cf. "bog"–"boGinja" (NE *boŠKinja), "glog"–"gloGinja" (NE *gloŠKinja).

  6. Navedeni i mnogi drugi slučajevi, čitajte javni skandali, su dokazi do apsurda, da u državi nefunkcioniše glomazna i skupa institucija koja je zakonski obavezana da, izmedju ostalog, praćenjem novčanih transakcija i sticanja bogatstva bez porekla, otkriva i prekida lance korupcije. Britanija nije savršena, ali jedini ministar koga sam upoznao, nekoliko godina kasnije završio je u zatvoru zbog, mi bismo po sumi novca ocenili beznačajnih, finansijskih mahinacija i to u vreme u kome su „njegovi“ bili na vlasti.

  7. Kad se procita da su majci oduzeta deca svi se stresemo i momentalno stanemo na stranu majke. Medjutim, iz primera iz moje okoline gde su deca pripala ocu se ispostavilo da majke zaista nisu bile podobne za starateljstvo. Cinjenica da si majka nije dovoljna …moras da se bavis decom,da goris i drhtis za njih e tel tada mozes da se nazoves majkom. Nazalost u nasoj zemlji to nije razvijeno u toj meri da kad se deca dodele ocu iz vise razloga napravi se hajka kao da su komsiji dodeljena. Tako da ovo sve sa rezervom treba prihvatiti jer ko zna koji su tu razlozi bili za dodeljivanja starateljstva. Jer bez krupnih dokaza nijedan sud ni najmocniji advokat ne moze da oduzme decu majci.

  8. Mali te tuži, Alagić ti sudi…
    Samo se nadam da će ih sve stići zaslužena kazna.

  9. Која звер од оца треба да будеш па да допустиш да деца виђају мајку сат времена недељно? Још једно иживљавање супружника преко леђа деце, толко о томе. А ови што су за робију, то тек…

  10. Predlažem majkama da sačuvaju svaki dokaz o zloupotrebi dece od strane oca, deca a i bog će im jednog dana okrenuti leđa kada mu budu najpotrebnija.

  11. Kako kaze makedonska poslovica: "100 stapa na tudjim ledjima ne boli, ali i samo jedan na sopsvenim je previse." Zasto niko ne pishe i ne govori da u 99% od slucajevima posle razvoda deca idu kod majke, da oceve niko ne pita, a deca u cijim se "najboljim interesom" radi sa strane institucija niko ne pita sto ne mogu da vide oceve uopste ili ne vise 1-2 dana na svakih 15 dana. O ostaloj porodici sa strane oca i da ne pricamo. Oni su izbrisani za detata i dete za njih. O tome niko pise, tu je sve po zakonu i po propisima. Nema korupcije. Ima logike, jer tako? Zar vam nije stalo do ravnopravnosti u svim sferama zivota? Nek se donese novi zakon koji ce da regulishe to da deca prolaze jednako vreme i sa ocem i sa majkom posle razvoda uvek kad roditelji ne mogu da se sporazume. Sada je to nemoguce jer jedan od roditelja, najcesce majka, ali ponekad kad ima jake veze i otac, nema interesa za sporazum kad moze da dobije sve. Svi oni koji nisu zeljni ili nisu u mogucnosti da prihvate takvu obavezu imace mogucnost da se otkaze tog prava i da potraze manje vremena od 50%. Da bi se oduzelo ili smanjilo roditeljsko pravo na osnovu nepodobnosti (zloupotreba alkohola, droge, kocka, nasilje i sl.) moralo bi se dokazivati u sudskom postupku dokazima i konzilijarnim strucnim mislenjima specijalista. Alo to bi bili naravno izuzeci, a na kao sto feministicka propaganda sada prikazuje da dobri ocevi su marginlna manjina, a vecinom su svi nasilnici. Do tada, patice deca, a patice i prirodan prirast zbog seriozno umanjenog interesa za brak sa strane muskaraca jer niko ne zeli da prolazi kroz pakao dvaput. Pozdrav iz bratske Makedonije.

  12. Konkretno, u sva tri slučaja, očevi bi radije da plate mito nego alimentaciju. Da ne bi kojim slučajem taj novac trošila njihova bivša koja se drznula da se razvede. Nijedan od njih trojice nikada ne može novcem kupiti samopouzdanje da bi bio kompletan čovek.

  13. Po kom to pravu deca moraju da pripadnu majci nakon razvoda? Zašto su samo žene izložene porodičnom nasilju? Zar je psihičko nasilje manje bolno od fizičkog? Da li će meni bilo ko poverovati ako napišem da decu nisam video deset godina zbog nekorektnog ponašanja bivše supruge. Gde je svih tih godina bila pravna država?

  14. Pa ovo je tuga ne vidjna. Zar je moguce da ovakvo nemoralna osoba nekome sudi i sudija je. Ovo je toliko ocito da se radi o bahatosti, drskosti, nemoralu i korupciji svih aktera u postupkau. Nije mi jasno da do sada nije pokrenut postupak protiv ovog javasluka i ocite korupcije. Sta li radi nasa Ministaka pravde? Sta rade ostali organi zaduzeni da stite demokratiju i pravdu u Srbiji. Sta radi Visoki savet susdstva?Sta radi……………………….. u nedogled nabrajanje.

  15. NE MOGU DA VERUJEM DA NIKO NE MOZE NEPRAVDI DA STANE MA PUT , JADNA JE OVA ZEMLJA KOJA IMA ZAKON SA DVA KRAJA, JEDAN ZA PARE A DRUGI ZA SIROTINJU, SRAMOTA

  16. Izgleda da ocevi ne smeju da dobiju decu vec samo majke.
    Ovo je notorna laz.Zbog toga sto deca nisu oduzeta niti je presuda donesena.
    Doneta je privremena mera na koju je ulozeba zalba ali je vusi sud zalbu odbio.
    Neverovatno je da u jednom od 100 slucajeva deca privremeno pripadnu ocu i odma je to katastrofa

  17. Za komentatore koji se zalazu za ravnopravnost pri dodeli dece: suzdrzite se od uopstavanja, u tekstu se govori o slucajevima u kojima su ocevi novcem ili uticajem "iznajmili" uigranu pravosudnu ekipu koja ce im dodeliti decu. Cilj samo da se majka kazni, a ne dobrobit dece. Ti ocevi nisu nikada sa svojom decom, vec ih cuvaju babe i dede oceva ili dadilje, a uskracuje im se majcinska ljubav.

  18. Ovde se sugeriše neki kriminal. Jel sme u novinama da se optuži sudija i veštaci za kriminal bez dokaza, samo tako jer su se skupile neke žene koje su (sa vrlo dobrim razlogom) izgubile starateljstvo? Gde je sada pravna država da se pokrene istraga zbog ovakvih napisa, ali ne istraga protiv sudija i veštaka, nego istraga protiv onih koji druge bez dokaza optužuju za kriminal. Da li u novinama svako može da napiše za svakoga da je kriminalac zato što mu se ne sviđa kako ovaj radi svoj posao, iako novinar nije ni približno stručan da to procenjuje?

  19. Uvek sam kao muskarac bio na strani majki ali misljenja sam da, ne vezano konkretno za ovu temu, vec par godina neko sistematski satanizuje oceve, da bi ih predstavili kao nepogodne za vrsenje roditeljske duznosti. To narocito radi osoblje po Centrima za socijalni rad ali na zalost oni imaju takvu direktivu, jer bi u suprotnom bio opterecen budzet za izdrzavanje majki koje se nisu snasle u roditeljskoj duznosti. U 98% slucajeva se deca dodeljuju majkama u Srbiji a u Hrvatskoj u 60%, a sa druge strane zene traze da budu ravnopravne sa muskarcima u svim segmentima? Niko nema pravo da bude iznad dece, pa ni Centri te je potpuno opravdano angazovanje visih instanci, kao sto su sudski vestaci.

  20. Bože izopačenih novinara … u ovom prilogu pišu o telesnim težinama bračnih supružnika, a sa namerom da postave pitanja kako je moguće da je muškarac od žene trpeo nasilje. … pa nismo na stočnoj pijaci da telesna masa određuje ko koga maltretira i na kakav način to obavlja. Proklete žene štite svi, baš zato što su 40 kg, a od toga im jezici po 200cm svakoj. Žene su zaštićene zakonom kao bele mečke, zaštićene policijom koja hapsi supruga bez ikakvih dokaza i uz puno poverenje prema ženi koja prijavi supruga, raznim vladinim i nevladinim organizacijama, zaštićene od ljudi iz okolne pred kojima glumataju žrtvice i nevinašca obasipajući laži o tome kako su maltretirane u braku, zaštićene su svojim roditeljima koji im još pre svadbe daju do znanja da su im uvek vrata otvorena, itd .
    Gospođe koje su odlučile da se udaju za moćnike, trebaju da plate cenu i to ni malo veću od cene koju plaćaju prosečni očevi u Srbiji.
    Nisam ženomrzac i nemam ništa lično sa osobama navedenim u tekstu, ali složićete se da tas na sudskoj vagi pretežava na žensku stranu odavno i to je čak jedan od razloga učestalih razvoda poslednjih godina, ne glavni razlog, ali jedan od razloga. Kad već spomenuh razvode i teror žena nad muškarcima, i šablonske odluke suda koje su bile do sada bez presedana u korist žena, da im deca moraju pripasti i da je to konačan ishod 99,9 % slučajeva, onda i sami povežite kockice na koji način žene maltretiraju svoje muževe.
    ali je ipak ispao veliki, ali obzirom na to da je na položaju, bolje bi bilo da se potrudio u izmenama zakona po tom pitanju, da i muškarci iz naroda osete blagodeti roditeljstva bez pijavica i ostalih krvopija

  21. Znate majka i dete su prirodno nsjbliza biološka bića.
    To može da dovede u sumnju, ospori isto ako je majka bolesna,moralno nepodobna,ali materijalni momenat je nebitan,budući na obavezu bračnog druga koji je pokrenuo postupak razvoda, sledi njegova
    Alimentacija,zar ne gradonačelnike.

Ostavite komentar


Društvo

Igor Jurić: Sve okolnosti koje su dovele do nestanka devojčice bude sumnju 10

Igor Jurić: Sve okolnosti koje su dovele do nestanka devojčice bude sumnju

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je da u slučaju nestanka devojčice Danke Ilić, sve okolnosti koje su dovele do ovog nestanka bude sumnju, kao i izjave bliskih ljudi devojčice koje su kontradiktorne, jer je u prvom mahu bilo teško poverovati da je devojčica od dve godina mogla da ide tako daleko da čak i policija koja je došla vrlo brzo na lice mesta nije mogla da je pronađe.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.