Ujedinjeni protiv kovida: Vlast u strahu od javnosti ne uvodi oštrije mere protiv epidemije 1Foto: BETAPHOTO/HINA/Daniel Kasap/MO

Predstavnik udruženja građana „Ujedinjeni protiv kovida“ Miloš Bojović izjavio je danas da je u Srbiji, zbog naglog rasta broja zaraženih korona virusom, odavno trebalo uvesti vanredne mere koje bi sprečile dalje širenje epidemije, ali bez policijskog časa i ograničenja kretanja.

Građane je pozvao da se pridržavaju svih mera koje su im poznate, čime stvarno mogu da spasu nečiji život, i čime „učestvuju aktivno u suzbijanju epidemije“.

Bojović je za Televiziju N1 izjavio da „restriktivnije mere treba da se donesu i da se sprovedu tako da važe za sve“ i ocenio da „nema sumnje“ da je to što toga nema „posledica straha (vlasti) od negativne reakcije javnosti“.

Zbog toga „posledice trpe pre svega zdravstveni radnici, ali i svi građani, a kotradiktorne poruke Kriznog štaba zbunjuju“, rekao je Bojović.

On je rekao da je „primer najbolji način edukacije“ i da je „važna dugoročna promena ponašanja koja mora biti komunicirana na pravilan način“ – da se predstavnici vlasti u vezi sa epidemijom ponašaju „u skladu sa onim što govore“.

„Govori se o preopterećenju zdravstvenog sistema. To nije ‘sistem’, to su ljudi s imenima i prezimenima, oni koji rade u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u KOVID-ambulantama koje su otvorene sedam dana u nedelji“, kazao je Bojović i dodao da su „rasporedi nemilosrdni zbog manjka kadrova i ogromnog priliva pacijenata“.

Bojović je rekao da su zato „ne-KOVID pacijenti jednake žrtve kao i KOVID-pacijenti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari