Ukradena spomen-ploča Velimiru Bati Živojinoviću

Ostavite komentar


  1. Ja bih oprostila ukoliko je covek iz prevelikog postovanja i naklonosti prema delu i liku pokojnog glumca pozajmio plocu kako bi je smestio u svoju sobu.

    1. Kada bi svako smestio u svoju sobu kao predsednik i vlada sve sto pozeli, tacno ovo nista sto je ostalo bi bilo tebi na raspolaganju.

  2. Cak i ono sto je zabetonirano nije sveto.
    Kad kradu saht poklopce sto ne bi i ploce.
    Onaj ukrade 850 Kg bakarne zice iz fabrike skoro, sta Vas cudi ploca.

    1. Rezimski glumac bez h(k)arizme odigrao i neke od uloga u filmovima koji nemaju veze sa rezimom (I bog stvori kafansku pevacicu, Mjastor i Margarita, Breza, Dervis i smrt, Pas koji je voleo vozove, Balkan Ekspres, U raljama zivota…). Oni stariji kazu da su ga uzivo gledali u BDP godinama, dok ga enormna filmska produkcija nije odvukla iz pozrista, kazu da je bio solidam glumac i tamo.

    2. Nemam nista protiv kradje ,jaka stvar drpiti ploču zalepljenu za betončinu , više to pokazuje srpsko nepoštovanje sopstvene kulture nego sama kradja.
      Ali ovim komentarima što mešaju Batu glumca i Batu političara imam apsolutno sve zameriti. Jel ovaj narod postao tolika beda da se za apsolutno ništa nema respekta?
      Zamisli koliko opšte-nekulturan moraš biti pa da ti na Batino ime prva asocijacija bude to što je bio u SPSu?
      Pa šta biste vi ,gospodo sRBI,da sve politički nepodobne umetnike izbrišemo iz istorije? Da nam Lečić i Sergej ostanu „zacrtani“ kao najveće veličine glumišta? Ili ako ste za drugu stranu ,Bule Goncić?
      Jel su onda Janketić i Žigon nepotrebni ovom vrlom novom über-četničkom društvu?
      Srbi ste mi , al mi se gadite ….

  3. E pa ako se radi o rušenju kulta ličnosti, onda ako su je ukrali. Nijedan kult ne valja, a kult ličnosti posebno ne valja. Ali šta bi o tome znali oni koji i sami jesu članovi kulta, tj te velike srbende. Jer srbi, to nije narod, to je kult. Entitet koji ima nekakvih milion pravila, a sva su atavizam, koja kandidat treba da ispuni da bi bio proglašen „pravim drugom članom“, to je kult. Poenta je, ako ta krađa ruši neki kult, onda vala neka. I treba.

    1. Šta sve Vi nadrobiste u svom osrednjem traktatu o „kultu“? Zaboravili ste da smo u „Dekadi Roma“?!

      1. S tobom se Zoki ne slazem u gomili stvari ali si zlato za naspram Danas-ovih trolčina.

    2. Mrtav covek je zasluzio postovanje, doprineo je Jugosvaviji vise nego sto ces ti ikada.
      Svoju logoreju i primenu izraza koje ne znas sta znace ostavi za svoj dnevnik.
      Zbog takvih kao ti, koji ste vecina, srbija je postala rupa bez postenja, postovanja i morala.

        1. Vidim da nisam jedini koji se seca njegovog ponasanja kao SPS poslanika. Zbog takvih kao sto je bio Bata poslanik, Srbija je postala rupa bez psotenja, postovanja i morala.

        2. kakve veze ima politickiangazman sa tim sta je on kao glumac ostavio ovoj i bivsoj zemlji.
          Meni je potpuno nebitno ciji je poslanik bio, on je bio veliki glumac i to ne treba da se zaboravi niti da mu se spomen ploca krade.
          Srbi su bar do skora postovali svoje mrtve, vidim stoka i to menja.

    3. Kult Bate životinje?!? ŠKK.
      Nadam se da si samo neki napaljeni klinjo jer bi bilo odista žalosno da tako „razmišlja“ i drobi starija osoba. Žali bože mozga…

    4. Da li ova gospođa funkcionerka zna uopšte šta je izrekla. Kaže ruše nam kult ličnosti. Pa sve najumnije glave ovog naroda borile su se protiv kulta ličnosti a ova gospodja to zagovara. Bože pomozi.

  4. Stavite ploču na skupštinu, tamo je živeo poslednjih 30 godina kao narodni sps poslanik.

  5. Kada bi lopovi odležali za svaku sličnu krađu po 5 godina ne bi nestala ni jedna, ovako kazne od 3-4 meseca ne znače ništa. Jede i spava o trošku države ( naroda ) 3 meseca i smišlja gde skidati sledeću. Sramota nije na lopovu već državi i pravosuđu.

  6. Da li ova gospođa funkcionerka zna uopšte šta je izrekla. Kaže ruše nam kult ličnosti. Pa sve najumnije glave ovog naroda borile su se protiv kulta ličnosti a ova gospodja to zagovara. Bože pomozi.

Ostavite komentar


Društvo

Jugu Srbije prete poplave, bujični potoci u Svrljigu 8

Jugu Srbije prete poplave, bujični potoci u Svrljigu

Bujični potoci, koji su se pojavili nakon kiše koja od sinoć neprestano pada na teritoriji opštine Svrljig, prete da ugroze i poplave niže spratove kuća u pojedinim naseljima u tom mestu, dok se saobraćaj na ulazu iz pravca Niša i izlazu iz tog grada, odvija usporeno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.