Vlasnik pogrebnog preduzeća iz Čačka Pero Marić, kaže za Danas da je policiji prijavio prevaru jer je oštećen za oko 35.000 evra, pošto je osoba koja se predstavila kao član Upravnog odbora za preseljenje groblja na kopu Kolubara preuzela od njega 97 mrtvačkih sanduka. Prema njegovim rečima, osoba koja se predstavila kao Zoran, naručila je od više pogrebnih preduzeća oko 1.000 sanduka.


– U tri navrata sam mu isporučio sanduke sa kompletnom opremom, pokrovom i krstačama. Kada mi je postalo sumnjivo otišao sam u Lazarevac da proverim o čemu se radi i kada sam otišao na mesto gde su moji vozači istovarili robu, objekat je bio zaključan. Čitavu stvar sam odmah prijavio policiji u Lazarevcu, priča Marić. On dodaje da je policija brzo uhvatila počinioce, a pronađeni su i mrtvački sanduci njegove firme, koji će u najkraćem roku biti vraćeni.

– U Požegi je pronađeno oko 50 sanduka, a ostatak u Smederevu u jednoj prodavnici pogrebne opreme. Kradljivci su uspeli da prodaju samo jedan sanduk i to po minimalnoj ceni od 3.000 dinara, ističe Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari