Ukrajinka pokušala da prenese vojnu opremu: Srpska policija podnela krivičnu prijavu 1Granični prelaz Vatin Sa Rumunijom Foto: D. Majstorović

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv ukrajinske državljanke T. L. (51) pošto je na izlasku iz Srbije, na graničnom prelazu Vatin, kod Vršca, pokušala da prenese veću količinu vojne opreme, saznaje FoNet.

Tokom pregleda automobila beloruskih registarskih oznaka, na granici sa Rumunijom, carinici su u petak uveče, prema saznanjima FoNeta, pronašli 10 vojnih rančeva, 15 radio veza, 31 antifon, 28 remenika, sedam antifon bubica i optički nišan sa laserom.

Privedena T. L. policiji je rekla da je u tranzitu iz Crne Gore za Ukrajinu i da je navedenu robu prijavila Carini.

Utvrđeno je da poseduje dokument da se radi o humanitarnoj pomoći, koji je potpisao konzul Ukrajine u Crnoj Gori, ali u dokumentu nije navedeno o kojoj vrsti pomoći se radi.

Posle privođenja, Opštinsko javno tužilaštvo u Vršcu se izjasnilo da postoje elementi krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, da se protiv državljanke Ukrajine podnese krivična prijava u skraćenom postupku, a da se vojna oprema privremeno oduzme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari