Ukrajinska kompanija seli se iz Novog Sada zbog stava Srbije o ratu u toj zemlji 1foto: Intellias

Ukrajinska kompanija Intellias odlučila je da zatvori svoju kancelariju u Novom Sadu i preseli je u Zagreb zbog stava Srbije u vezi sa ratom u Ukrajini, navodi se u saopštenju iz te kompanije.

U saopštenju piše da su se odlučili da zatvore svoju kancelariju u Srbiji i da svoje operacije za ovaj deo Evrope presele u Hrvatsku, otvaranjem IT Hub-a u Zagrebu, zato što „ne osećaju adekvatnu podršku srpskih vlasti“ u vezi sa ratom koji se događa u Ukrajini.

Dalje se navodi da su se odlučili za Hrvatsku, zbog jasnog i doslednog proukrajinskog stava u vezi sa aktuelnim događanjima, odnosno, otvorenog pružanja pomoći ukrajinskoj vojsci i njihovim izbeglicama, podršci evrointegracijama te zemlje, ali i zatvaranja vazdušnog prostora za rusku avijaciju.

„Važno nam je kako druge države reaguju na događanja u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko rukovodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbeglicama. Hrvatski dobrovoljci otišli su u Ukrajinu da pomognu našoj vojsci“, stoji u saopštenju.

„S obzirom na sve ove faktore, doneli smo brzu odluku da kancelarije Intelliasa preselimo u Zagreb“, rekao je izvršni direktor i suosnivač te kompanije Vitalij Sedler.

Svoju odluku argumentovali su i time da Hrvatska ima jaku IT zajednicu koji čini 60.000 stručnjaka u toj oblasti.

Ranije je iz te kompanije saopšteno da pored kancelarija u Novom Sadu, ta firma namerava da otvori i ispostavu u Beogradu. U pitanju je kompanija koja posluje u 25 zemalja sveta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari