Ulica u Lučanima poneće naziv po Radošu Milovanoviću, porodice stradalih radnika ogorčene 1Radoš Milovanović/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Odbornici skupštine opštine Lučani usvojili su predlog preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ da dosadašnja ulica Radnička ponese naziv ulica Radoša Milovanovića. Sa druge strane porodice nastradalih radnika su ogorčene, ali, ipak smatraju, da ništa nije čudno.

U predlogu koji je dostavljen odbornicima na razmatranje i usvajanje se navodi da je preminuli generalni direktor, Radoš Milovanović dao veliki doprinos napredku i razvoju opštine, javnih ustanova, mesnih zajednica, kulturi i sportskim manifestacijama, kao i da je ceo svoj život posvetio preduzeću i opštini.

Prema oceni porodice nastradalog Milomira Milivojevića to je bruka i sramota.

Milomirova majka Nela Milivojević kaže da sve to bilo i za očekivati.

„Ne bi me čudilo da mu ukažu još veću čast za smrt dvadeset jedne osobe. Živim i provodim dane dok mi ne dođe sudnji“, kaže ona za Nova.rs.

Milomirov otac, Milovan Milivojević, kaže da je i sadašnji direktor fabrike u v.d. statusu, Predrag Ilić Milovanovićev čovek, pa je predlog sasvim realan.

„Njega je postavio Neško Milovanović, Radošev sin. On je direktor hotela, Sportskog centra i stadiona u Lučanima. Vodio ga je kod Vučića i u Ministarstvo odbrane, to znam iz pouzdanih izvora“, navodi Milovan.

Navodno, Neška su pitali kakav je predlog za čelnika preduzeća, inače će FK Mladost biti promorana da istupi iz lige, istakao je Milovan. Mlađi Milovanović je kazao da za vršioca dužnosti direktora MB „Namenska“ bude postavljen Predrag Ilić, jer je, tvrdi Milivojević, rekao da je on bio desna ruka njegovom pokojnom ocu.

„Ostao je šljam na rukovodećim mestima i sada su isplivala go… na površinu. Ja sam hteo da postavim jednu ploču u preduzeću u čast sinu koji je tu izgubio život, ali nemam kome da se obratim niti bi mi dozvolili“, ogorčeno kaže Milovan.

Podseća da će Ilić svedočiti i na narednom ročištu u korist optuženih Milomirovu smrt.

„Ovo neće biti jedina sramota. Neki radnici predlažu i da mu podignu bistu. To će biti sledeći korak. Malo mesto i sredina, sve se čuje“, smatra Milovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari