U Žabarima došlo je do promena vlasti. Razlog promene leži u tome što se odbornička grupa GG“Sa narodom-Živorad Nastić“ raspala, koja je imala osam odbornika.

Pet odbornika su prešli u SPS, a dva u SNS, dok je samo jedan odbornik iz te grupe ostao da samostalo obavlja odborničke dužnosti. Sada skupštinsku većinu sa 25, od ukupno 37 oddbornika, čine SPS sa 18 i SNS sa sedam odbornika. U opoziciji su ostali URS, koji ima pet i DS, sa šest odbornika, mada su demokrate najavile da će podržavati skupštinsku većinu.

Nakon konstituisanja nove skupštinske većine, razrešeni su dužnosti Momir Blagojević, zamenik predsednika opštine i Dobrica Pavlović, zamenik predsednika SO, oba članova DS-a, a na njihova mesta izabrani su Dragoslav Blagojević i Svetlana Maksić-Vingender(SNS).

Takođe, izvršene su i promene u Opštinskom veću, a razrešen je dužnosti i direktor Turističke organizacije, Branko Radosavljević. Njega je zamenio naprednjak iz Aleksandrovca, Zoran Perić. Ujedno, Razrešeni su stari i imenovani novi Upravni i nadzorni odbori svih Javnih preduzeća i ustanova u nadležnosti opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari