Umesto novogodišnjeg javnog dočeka, 2. januara u Užicu nastupiće Dejan Petrović i Big bend 1Foto: N. Kovačević

Umesto javnog novogodišnjeg slavlja 31.decembra, koje se u Užicu ne priređuje godinama, 2. januara nastupiće Dejan Petrović i Big bend, a od 26. do 28. decembra organizovaće se novogodišnji program za decu.

Filip Baralić, direktor Gradskog kulturnog centra ustanove koja, u sradanji sa Gradom, organizuje taj koncert, kazao je da će se „nakon par godina, za novogodišnje praznike ponovo organizovati koncert u centru grada“.

Koncert Dejana Petrovića i Big benda, najavio je, počeće u 20 časova na Trgu partizana u ponedeljak, 2. januara.

On je dodao da će taj koncert, za koji je istakao da je „sprovedena javna nabavka“, koštati 1.420.000 dinara.

Miodrag Petković, član Gradskog veća, objasnio je zbog čega se godinama u gradu ne organuzuje novogodišnje javno slavlje, zbog čega deo Užičana negoduje.

„Mnogi Užičani, u vreme novogodišnjih praznika, odlaze na Zatibor, Taru i druge turističke centre i pokazalo se da je svrsishodnije da se program organizuje 2. januara“, ocenio je gradski većnik zadužen za budžet i finansije.

Umesto novogodišnjeg javnog dočeka, 2. januara u Užicu nastupiće Dejan Petrović i Big bend 2
Filip Baralić i Miodrag Petković/Foto: N. Kovačević

„S jedne strane“, dodao je, „to je ušteda u budžetu, a s druge strane idemo u korak sa navikama naših građana“, kazao je Petković i istakao da se koncerti i druge manifestacije u gradu organizuju tokom leta, za Dan Užica i drugim delovima godine.

„Prethodne dve godine, zbog epidemije korone, nismo organizovali javne dočeke, ali pratićemo zahteve građana i, u skladu sa tim, organizovaćemo  novogodinje programe“, pručio je Petković.

On je najavo i novogodišnji program za decu „Druženje sa Deda Mrazom“, koji će se organizovati od 26. do 20. decembra, na platou ispred Skupštine grada, od 16 do 19 časova.

„Prošle godine odziv je bio sjajan i nema razloga da tako ne bude i ovoga puta“, poručio je Petković i objasnio da taj program podrazumeva „učešće glumaca i dece, podelu slatkiša mališanima i njihovo besplatno fotografisanje sa Deda Mrazom“.

Novac za lečenje dece

„Pre dve godine, novac za novogodišnje slavlje, usmerili smo za lečenje užičke dece. Kasnije smo planirali posebnu pozciju u budžetu za lečenje dece i ona iznosi tri miliona dinara godišnje. Na sreću, taj novac se ne utroši u celosti, ali važno je da ga imamo“, objasnio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari