Umetnička škola priredila izložbu za prikupljanje novca za lečenje mladog Užičanina 1Foto: N. Kovačević

Crteži, slike, grafike, skulpture, unikatna keramika, radovi od tekstila, kao i drugi radovi učenika Umetničke škole u Užicu, izloženi su na humanitarnoj postavci u Gradskom kulturnom centru u tom gradu.

Prodajnom izložbom, koja je otvorena danas i trajaće do petka, 3. februara, od 11 do 17 časova, učenici te škole su se pridružili humanitarnoj akciji za prikupljanje novca potrebnog za lečenje mladog Užičanina Nebojše Božića.

Profesorka Vesna Aćimović Panić, ističe da je kolektiv škole, na inicijativu Učeničkog parlamenta, učestvovao u pripremi izložbe.

„Živimo u izazovnom vremenu koje traži da brzo reagujemo kada je nekome potrebna podrška i takve humane vrednosti promovišemo u školi“, navodi profesorka i podseća na to da ta škola godinama učestvuje u humanitarnim akcijama.

Umetnička škola priredila izložbu za prikupljanje novca za lečenje mladog Užičanina 2
Radovi učenika/Foto: N. K.

Profesori i učenici, koji dočekuju goste u holu Gradskog kulturnog centra, pozivaju Užičane da u što većem broju posete izložbu i da, za simbolične iznose, kupe zanimljive radove i iskažu humanost.

Nikolina Prljević, maturantkinja i predsednica Učeničkog parlamenta, nada se da će i ta postavka, poput ranijih humanitarnih izložbi, biti uspešna.

„Za vreme izložbe donosićemo nove radove da bismo u svakom trenutku imali dobru ponudu. Radovi nisu skupi, jer želimo da što više ljudi pokaže humanost“, kaže Nikolina.

I Lea Ljubičić, učenica trećeg razreda, očekuje dobar odziv Užičana.

„Nadam se da ćemo uspeti i ovoga puta. Želimo da, svojim radom, doprinesemo našem gradu i da, bar malo, pomognemo mladom sugrađaninu Nebojši“, poručila je Lea.

Osim Umetničke škole, toj akciji su se ranije pridružili Narodno pozorište i Gradski kulturni centar, kao i mnogi pojedinci, ustanove i preduzeća u gradu.

Za lečenje mladog Užičanina u Grčkoj je neophodno da se prikupi oko 20.000 evra, a novac može da se uplati na račun  Halkbanke 155-6000181673925-62.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari