Povodom Svetog Trifuna i Dana zaljubljenih, u prostorijama Romskog edukativnog centra (Moše Pijade bb, kod stare kasarne), u nedelju će biti održana manifestacija pod nazivom „Umetnost, ljubav, tolerancija“ čiji će domaćin biti Žarko Pivac, narodni poslanik iz Požarevca.

Brojni gosti imaće priliku da vide izložbu slika Slaviše Filipovića „Fileta“ a prihodi od donatorske prodaje umetničkih dela namenjeni su obezbeđivanju uslova za početak rada Dečjeg vrtića u okviru Romskog edukativnog centra. Organizator manifestacije je poznata agencija „Kodeks“. Posetioci će, u večernjim časovima, imati priliku da prate bogat program. U muzičkom delu učestvovaće umetnici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Nastupiće poznati plesni studio „Bolero“ i Modni studio „Milano“ sa revijom frizura i venčanica.

Romska istorija, njihov aktuelan položaj u Evropi i Srbiji i umetnost biće teme o kojima će govoriti : Bajram Haliti, generalni sekretar Inernacionane unije Roma, profesor Dragoljub Acković, potpredsednik Svetskog parlamenta Roma i direktor Muzeja romske kulture kao i narodni poslanik Jovan Damjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari