Unapređenje saobraćajne infrastrukture u zoni škola u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

U zoni Osnovne škole “Đura Jakšić” u Kragujevcu, na inicijativu Saveta Mesne zajednice Filip Kljajić, ekipe JKP Šumadija izvode radove na asfaltiranja trotoara.

Po završetku radova Sektor signalizacije ovog preduzeća će na trotoarima postaviti i zaštitnu ogradu. Ukupna vrednost radova je 1,2 miliona dinara.

Asfaltiranju trotoara oko OŠ “Đura Jakšić” prethodili su pripremni radovi na skidanju postojeće podloge, koja je bila u lošem stanju, mašinski iskop zemlje i izrada posteljice kao i ugradnja kamenog materijala.

Asfaltiran je trotoar u dužini od 170 metara, a u njega je ugraženo 53 tone asfalnte mase.

Po rečima Maje Angelovske, članice Gradskog veća za komunalne delatnosti, kroz ove radove biće unapređenja putna infrastruktura i bezbednost učesnika u saobraćaju, u ovom slučaju učenika, kao najugroženije kategorije.

– Budžetom grada Kragujevca za održavanje trotoara i opremanje ulica ove godine obezbeđeno je 75 miliona dinara. U narednom periodu sređivaćemo trotoare i u drugim delovima grada, a prioritet su nam oni u zonama škola i frekventnog pešačkog saobraćaja, rekla je Angelovska.

Ona je dodala da su predlozi Saveta mesnih zajednica kao predstavnika građana od velike pomoći u određivanju prioriteta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari