UNICEF: Trčeći pod parolom "Trči, čini dobro" prikupili 250.000 dinara za inkluzivne vrtiće 1Foto: Unicef

Na upravo završenom Beogradskom maratonu, predstavnici UNICEF-a su zajedno sa zaposlenima iz Telenora i Telenor banke učestvovali u Trci zadovoljstva pod sloganom „Trči, čini dobro“ za izgradnju inkluzivnih dečijih igrališta.

UNICEF je u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB),  započeo izgradnju inkluzivnih igrališta u Beogradu i Ćićevcu.

Ova igrališta će koristiti najmanje 1.000 dece sa i bez smetnji u razvoju i njihove porodice. Specijalno prilagođen prostor omogući će deci da se igraju, bave sportom, sklapaju prijateljstva i učeo  poštovanju različitosti, navodi u saopštenju UNICEF.

Telenorov tim na maratonu sastojao se od 250 zaposlenih i članova njihovih porodica. Kompanija je donirala 200 dinara za svaki pretrčani kilometar u Trci zadovoljstva, pa je ukupno prikupljeno 250 hiljada dinara za inkluzivna igrališta.

„Maraton je sjajna prilika da podsetimo da sport ima moć da ujedini ljude iz različitih etničkih, kulturnihi socio-ekonomskih sredina oko zajedničke plemenite ideje – podrške onima kojima je pomoć potrebna. Izgradnjom inkluzivnih igrališta pravimo korak napred ka stvaranju inkluzivnog društva”, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji, Ređina De Dominićis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari