Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije traži izmenu Uredbe o koeficijentima za obračun plata

Ostavite komentar


  1. Šta bi sq svetosavskim nagradama. Sindikati kažu ministarstvo duguje 25 000 dinara za nagrade. Šta bi za uštede u sistemu. Kaže sindikat da se duguje 25 000 dinara. Tačno nam Jasna kaži šta se dogovorili. Šta niste. Šta ćete preduzeti. Ako sada ne uradite časno se svi predsednici sindikata vratite u učionice, penzioner odmah da na miru prima penziju jer je penzioner na čelu zsindikata primer koji treba da uđe u Ginosovu knjigu

  2. Gospodjo, lepo je to sto stalno trazite povecanje primanja. A, kako, vecina vas, izvodi nastavu, koliko se trudite, to je posebna prica. Nastavu, gradivo, otaljavate, tek da vam prodje vreme. Ovo je, nazalost, istina. Deca izlaze iz skola, poluobrazovana, polipismena. Deci dajete zadatke, a da ne obradite nastavnu jedinicu, vec im kazete, neka vam pokazu i objasne roditelji. Molim Vas, samo mi nemojte reci da ovo sto sam napisao nije istina. Ovo je sramotna, istina, na veliku zalost ucenika, a na sramotu veelikog broja prosvetnih radnika. Cast izuzecima.

    1. Radim u prosveti i mogu odgovorno da tvrdim da svaki nastacnik daje sve od sebe.Naravno,kao i svuda, ima i izuzetaka,tako da nemojte mesati babe i zabe. Da roditelji moraju da rade sa decom,naravno da moraju.Deca sticu radne navike preko roditelja.Na koga ce deca da se ugledaju?Pa naravno,na roditelje,a ne na nastacnike.Da bi se od deteta napravio dobar i skolovan covek,potrebna je sprega izmedju roditelja i nastavnika.O platama necu da komentarisem,samo mogu da kazem da su sramno male.

  3. Novi ministar bi da otvori dijalog koji ce da traje do pocetka 2022 i gde ce da prepusti narednom ministru da „sprovodi“ zakljucke. Uostalom tako je godinama spremili smo sredjivanja koeficijenata i pocunju naredne godine, a naredne godine „pa zar nismo rekli naredne godine“

Ostavite komentar


Društvo

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" 8

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“

Dan Garde Vojske Srbije obeležen je danas u kasarni "Dedinje", povodom 6. maja 1830. godine kada je u Požarevcu formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović rekao je na svečanosti da ta jedinca predstavlja "važan oslonac čitavog sistema odbrane, imajući u vidu veliki broj zadataka koje obavlja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.