Unija sindikata prosvetnih radnika Zaječara: Da se plati rad preko norme ili tužbe 1Foto: BETAPHOTO/ SAŠA ĐORĐEVIĆ

Gradski odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječara najavio je da će sindikalni advokati podneti tužbe ukoliko nastavnicima bude traženo da rade preko norme i drže dodatne onlajn časove, bez rešenja u kome su navedene njihove obaveze.

To za Danas kaže Goran Manojlović, predsednik zaječarskog odbora Unije, pojašnjavajući da je reakcija sindikata usledila nakon žalbe prosvetnih radnika da im direktori škola nameću dodatne obaveze u kombinovanoj nastavi.

Dešava se, dodaje, da nekim nastavnicima traže da po završetku neposredne nastave u školi, moraju da drže onlajn časove grupama učenika koje tog dana nastavu prate od svojih kuća.

– Nastavnici ne žele nešto što je preko pune norme da rade besplatno. Ukoliko se vrši pritisak na nastavnike da rade dodatno, bez rešenja, sindikalni advokati podneće tužbe za mobing. Takođe, za svaki rad preko pune norme koji nije pravno regulisan advokati će podneti tužbe – navodi Manojlović.

Dopis slične sadržine prosvetnim radnicima je uputio i opštinski odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Gornjeg Milanovca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari