United Grupa preuzela bugarsku Novu 1Foto: N1

Telekomunikacioni i medijski operater United Grupa je danas saopštio da je završio kupovinu najveće bugarske medijske kompanije „Nova Broadcasting Group“.

U toj bugarskoj grupi su televizija sa nacionalnom frekvencijom NOVA TV, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma Net Info, koju u proseku svakog meseca posećuje čak 80 odsto stanovnika Bugarske i četiri radio stanice.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

Izvršna direktorka United Grupe Viktorija Boklag je rekla da je Bugarska „atraktivno tržište za nas i Nova će kao deo Grupe nastaviti da jača svoj položaj“.

„Snažna povezanost Nove i naših drugih medijskih kompanija daje nam priliku da stvorimo sinergetski efekat i dalje investiramo u lokalni sadržaj“, navela je Boklag.

Poslovanje Nova Broadcasting Group u okviru United Grupe nadziraće Dirk Gerkens, bivši direktor RTL-a s više od 25 godina iskustva u medijima.

Kupovina Nova Broadcasting Group je deo strategije United Grupe da poseduje i telekomunikacione i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje, rečeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari