United Media: Napustio nas je veliki urednik sigurne ruke 1Foto: FoNet/TV FoNet

Kompanija United Media izražava najiskrenije saučešće porodici Stojana Drčelića, urednika novina „Nova“, koji je preminuo danas u Beogradu.

„Vest o Stojanovoj iznenadnoj smrrti nas je duboko potresla. Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve kolege kojima je bio uzor i svakodnevna podrška. Napustio nas je vrsni novinar i urednik koji je itekako ostavio neizbrisiv trag u srpskom novinarstvu“, navodi se u saopštenju kompanije.

Kako dodaju iz UM, zahvaljujući Drčeliću i njegovom izboru tema, novine Nova su se, uprkos svim izazovima sa kojima su bile suočene, pozicionirale kao list kome građani veruju.

„Zajedno sa Vesom, uspeo je u tome da građanima Srbije ponudi novine koje će po sadržaju, izrazu i zastupanju drugačijeg vrednosnog suda biti različite od onoga što su pretežno imali u ponudi“, dodaje se u saopštenju.

„Izražavamo neizmerno poštovanje za sve što je učinio i zahvalnost što nikada nije odustao od pravog novinarstva, što je bio odlučan borac za javni interes, za pojedinca, što je imao odlučnosti i hrabrosti da pokreće i rasvetljava teme koji su bitne za ovo društvo“, poručuju iz UM.

“Moje najdublje saučešće porodici. Ovo su tužni dani za redakciju Nove. Nakon smrti našeg dragog Veselina, upravo je Stojan bio stub i oslonac svakom kolegi. Veliki urednik sigurne ruke. Hvala mu na svemu što je učinio za novinu Nova. Večna mu slava”, izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.