Univerzitet u Beogradu uputio saučešće povodom masovnog ubistva na univerzitetu u Pragu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić uputio je danas poruku saučešća rektorki Karlovog univerziteta u Pragu Mileni Kraličkovoj i svim kolegama, profesorima i studentima, povodom ubistva 14 osoba na tom univerzitetu.

„U vreme godine koje bi trebalo da bude ispunjeno radošću, veseljem i pre svega mirom, sa velikom tugom i nevericom primili smo vesti o tragičnim događajima koji su se desili juče u Pragu“, naveo je Đokić u poruci saučešća koju je preneo beogradski Univerzitet.

Đokić je naveo da Srbija, kao zemlja koja se još uvek oporavlja od masovnih ubistava koja su se dogodila u maju, u potpunosti razume ozbiljnost takvih nemilih i nasilnih događaja „koji u potpunosti poljujaju teme svega onoga za šta se kao zajednica zalažemo“.

On je u ime beogradskog Univerziteta, studenata i profesora, kao i u svoje ime, izrazio saučešće porodicama svih koji su tragično izgubili živote tokom jučerašnjih događaja.

„U ovom teškom trenutku, naše misli su uz čitavu akademsku zajednicu Karlovog univerziteta i uz stanovnike Praga i čitave Češke Republike. Nadamo se da će se svi povređeni uspešno i brzo oporaviti. Univerzitet u Beogradu vam šalje svoju bezrezervnu podršku i iskreno saosećanje“, dodao je Đokić.

Univerzitet u Beogradu preneo je i da sa Karlovim univerzitetom u Pragu ima tradicionalno bliske odnose i dobru saradnju, poslednjih godina i u okviru konzorcijuma evropskih istraživačkih univerziteta „LERU CE7“.

U jučerašnjoj pucnjavi na Filozofskom fakultetu u centru Praga student istorije David K. ubio je na licu mesta iz puške 13 mahom studenata i predavača a posle i sebe, 25 je ranio a jedna povređena osoba preminula je kasnije u bolnici, saopštio je definitivni bilans tog zločina češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari